Vägen dit

DSC_0757Vägen dit är mitt livsprojekt där passionen för hästen och drömmen om den totala kommunikationen och ömsesidiga förståelsen genom gränslös kärlek styr. I detta projekt ingår många saker. Allt ifrån lektionerna, kurserna och lägren som jag erbjuder eller arrangerar, boken jag skriver, facebookgruppen ”Ryttarutveckling” som jag driver till gården som jag sakta men säkert bygger upp. Alla är ni inkluderade i detta, häst som människa.

”När tryggheten kommer inifrån

Blir utgångspunkten en helt annan. Kärleken är inte längre något du söker efter utan något du är. Bekräftelsen över att du är på rätt väg landar i ditt knä med ett jämnt flöde av positiv energi. Tiden verkar stanna upp och vänta in dig så att du hinner andas genom varje möte, genom varje ögonkast. Som för att påminna dig om vad det är som egentligen är viktigt och hålla dig kvar på rätt väg, din väg.

När tryggheten kommer inifrån med en förvissning om att allt kommer att bli bra. Förmodligen inte som du har tänkt dig då tryggheten kommer med förståelsen och insikten om att ingenting är under kontroll och allting är i ständig rörelse men det kommer att bli bra. För oavsett vad som händer så kommer du att stå kvar, grundad och stadig där du står. Ingenting kan rucka dig.

Vissa vindar kommer att få dig att svaja, andra att skaka men inget kommer någonsin att rucka dig igen. Du är en fura, en älv, en bris.DSC_0800
Framför allt är du här.
Av hela ditt hjärta och med hela ditt medvetande är du här.

Och jag kommer alltid att vara här med dig!”

Del 1
Att fortsätta utvecklingen av mig själv för att kunna fortsätta att dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter till andra, så väl hästar som människor.

Del 2
Att skapa ett ridinstitut för hästen som kan erbjuda utbildning av högsta kvalitet så att utvecklingen och förståelsen kring hästen fortsätter att växa.

Del 3
Att skapa ett ridinstitut som kan erbjuda högkvalitativ utbildning där alla, oavsett erfarenhet och inkomst, kan få möjlighet att uppleva uppbyggande ridning och kommunikation på hög nivå.

Del 4
Att på ett positivt sätt hjälpa mina elever och deras hästar att utvecklas och bli mer medvetna och närvarande i sig själva och gentemot andra vilket i längden alltid har målet att skapa ett självständigt lärande.

Del 5
Att genom innovativt tänkande och effektivt nätverkande kunna erbjuda de av mina elever som vill gå vidare och ha hästar som sitt arbete en bra grund, när det gäller ridning, hästhantering och pedagogik så väl som företagande, att stå på samt hjälpa dem att bygga en stabil framtid.

Välkommen på en utvecklande resa där ökad förståelse öppnar nya dörrar varje dag!

DSC_0412

4 December 2010

Personlig vision/filosofiskt mål med mitt företagande:

Del 1
Att ha tid, energi, pengar och kunskap för att kunna fortsätta mina studier i den akademiska ridkonsten så att jag kan vara med och återskapa och utveckla ridkonsten.

Del 2
Att skapa ett ridinstitut för den akademiska ridkonsten som kan erbjuda utbildning av högsta kvalitet så att kunskapen om den akademiska ridkonsten fortsätter att växa.

Del 3
Att skapa ett ridinstitut som kan erbjuda högkvalitativ utbildning där alla, oavsett erfarenhet och inkomst, kan få möjlighet att uppleva uppbyggande ridning på en hög nivå.

Del 4
Att på ett positivt sätt hjälpa mina elever och deras hästar att utvecklas och nå de mål som de själva satt upp.

Del 5
Att genom innovativt tänkande och effektivt nätverkande kunna erbjuda de av mina elever som vill gå vidare och ha hästar som sitt arbete en bra grund, när det gäller ridning så väl som företagande, att stå på samt hjälpa dem att bygga en stabil framtid.

Personlig vision/ filosofiskt mål med ”home studdy” projektet:

- Att få sätta ord på vad som händer och vad jag gör i processen ifrån första mötet med hästen tills jag har en ridbar häst.

- Att få undersöka hur man på bästa pedagogiska sätt förklarar med ord, bilder och filmer för ryttare, oavsett utbildningsnivå, hur den skall genomföra en övning.

- Att undersöka andra sätt att jobba med inlärning av ridning och som kan leda till ett hälsosammare och mer harmoniskt liv.