Lina

Jag som driver Petersdotter heter Lina Petersdotter Johansson och har genom livet alltid drömt om att få leva sida vid sida tillsammans med hästarna. På lika villkor och med ömsesidig respekt. Jag har därför ägnat mitt liv åt sökandet efter mig själv för att kunna möta hästarna fullt ut på deras sätt. Varje dag fördjupas min förståelse av mig själv, världen och hästarna.

DSC_0843
Resan har tagit mig genom många och lärorika år inom den Akademiska Ridkonsten. Först hos Eva Schaeder och hennes elever på Kraftskapande Ridkonst, sedan hos Hanna Engström på http://www.ekeskogs-ridingacademy.com/ och hos Bent Branderup mfl. Samtidigt som mina studier i hästens kropp, rörelse och själ fortlöpte så ägnade jag även ett stort fokus på människans kropp, rörelse och själ. Genom massage, dans, antigymnastik, stretching, meditation, träning i olika former, tai-chi, qi gong och självfallet ridningen och samspelet med hästen har dessa två vägar alltid gått parallella och fördjupat varandra.

manne fri 2

Idag är de mer samhörande än någonsin i mötet med mig själv, andra, naturen och framför allt med hästen. Inspirationen idag kommer tillika från gamla mästare från hundra tals år tillbaka som från mästare idag men då ofta från mästare på just mötet så som Noora Ehnqvist, www.sensitivehorse.com och Anna Marciniak, www.onehorselife.com men framför allt kommer inspirationen från livet och hästarna självt. För hur du än söker så finns de enda svaren som är just dina bara i dig och världen runtomkring dig.

DSC_0241
Jag vill härmed bjuda in dig till din egna resa och välkomnar dig även att ta del av min. Kanske kan jag inspirera när kreativiteten flagnar, gjuta mod när mörkret känns betungande eller påminna dig om glädjen i allt liv.

Mina texter, bilder och erfarenheter delas dels här på hemsidan men framför allt på facebook på sidan Petersdotter – Personal development for Human and Horse samt i gruppen Ryttarutveckling.
Välkommen!
/Lina

Kommentarer inaktiverade.